“Melinta Therapeutics lanceert antibioticum Baxdela ™ (delafloxacine) in de Verenigde Staten”

“Melinta Therapeutics, Inc., een commerciële onderneming die nieuwe antibiotica ontwikkelt en op de markt brengt voor de behandeling van ernstige bacteriële infecties, heeft de lancering aangekondigd van intraveneuze en orale formuleringen van Baxdela ™ (delafloxacine) voor de behandeling van volwassen patiënten met acute bacteriële huid- en huidstructuurinfecties (ABSSSI) veroorzaakt door aangewezen gevoelige bacteriën. Ongeveer 14 miljoen patiënten worden jaarlijks in de VS behandeld voor ernstige huidinfecties en deze worden vaak veroorzaakt door MRSA.

“De lancering van Baxdela is een belangrijke mijlpaal voor Melinta – een die onze leidende positie op het gebied van antibiotica versterkt”, aldus Dan Wechsler, president & chief executive officer van Melinta. “Ik wil met name de artsen en patiënten over de hele wereld bedanken die hebben deelgenomen aan ons klinisch proefprogramma voor Baxdela, evenals het Melinta-team dat gedurende vele jaren onvermoeibaar heeft gewerkt om Baxdela op de markt te brengen. Het is vanwege hun toewijding dat we patiënten en zorgverleners deze nieuwe behandeloptie kunnen aanbieden. ”

Melinta zal Baxdela op de markt brengen in de Verenigde Staten. Het voegt zich bij de portfolio van infectieziekteproducten die op de markt zullen worden gebracht door Melinta, waaronder Vabomere ™ (meropenem en vaborbactam), Orbactiv® (oritavancin) en Minocin® (minocycline).”

Bron: Global Newswire

Back


What is going on with AMR?
Stay tuned with remarkable global AMR news and developments!

Keep me informed